Категории

Особливості виробництва перфорованого кріплення

07.09.2019

Найчастіше, щоб зробити перфороване кріплення з отворами, які були б чітко виконані саме там, де вони технологічно необхідні, або для складання сталевих елементів готову конструкцію потрібне їх перфорування. Для виконання робіт з перфорування металу з точно заданими координатами отворів та їх розмірами, а також для високоточного штампування та вирубування металу, підприємство має мати всі необхідні види обладнання. Сучасні виробничі фірми своєму високотехнологічному обладнанні забезпечують виконання всіх перелічених вимог. Але не слід забувати і про високу швидкість виконання операцій та можливості швидкої зміни обробного інструменту, що дозволяє здійснювати переналагодження обладнання для виконання замовлення кріпильних елементів з параметрами іншої конфігурації.

Як правило, фахівці добре володіють методами і техніками обробки металу, готові працювати з різними матеріалами, наприклад: нержавіюча і вуглецева сталь, сплави, алюміній та ін. Основною сировиною для виготовлення перфорованого кріплення є листова сталь з нанесеним цинковим або полімерним антикорозійним покриттям. Але деякі виробники використовують у процесі виробництва чорний метал з подальшим цинкуванням готових виробів. У цьому випадку забезпечується більш досконалий захист від корозії, тому що захисне покриття нанесене також на кромках кріпильних виробів і на внутрішній поверхні перфорованих отворів.

Perforacia_met

Процес виробництва перфорованого кріплення включає листове штампування, пробивку, згинання і рубку металу, які виконуються на повністю, або частково автоматизованому обладнанні. Таким чином, вплив людського фактора зведено до мінімуму та параметри готових кріпильних виробів відповідають усім параметрам представленого проекту замовника.

Розглянемо такий метод виробництва перфорованого кріплення, як холодне штампування, яке зручно застосовувати при необхідності зробити дуже велику кількість одного або кількох найменувань кріпильних куточків, кронштейнів або пластин. Холодне штампування на кривошипних пресах дає можливість отримувати високоточні вироби, що не потребують подальшої обробки різанням. Також, метод холодного штампування призводить до зміцнення деталі кріплення і забезпечує вихід перфорованого виробу з поверхнею відмінної якості. Той факт, що при даній технології відсутня необхідність нагрівання, полегшує і прискорює процес виробництва перфорованих пластин, куточків і кронштейнів. Єдина складність, при цьому методі виробництва, - саме виготовлення штампів для всіх різновидів і розмірів перфорованого кріплення.

Гибка металла

Важливим етапом, у процесі створення заготовок більшості кріпильних деталей, виступає високоточне згинання металу. Встановлені на згинальному обладнанні спеціальні металеві профілі дають можливість виключити всі можливі зварювальні роботи, що особливо важливо при виробництві перфорованого кріплення, що має підвищену міцність. Адже відомо, що зварні шви найбільш уразливі до навантажень і є найслабшим місцем у будь-якому металевому виробі.

Лазерная резка металлаЛазерная резка точных деталей

На додаток до перерахованих способів обробки металу, можна використовувати лазерне різання. Це дозволить точно відповідати заданим параметрам, у тому числі зняти гострі контурні краї та виконати мікророзрізи. Але такий метод виробництва є більш дорогим, і вдаватися до нього намагаються лише у випадках, коли неможливо виготовити деталь кріплення іншим способом.

^ Наверх